Registrera din information

Kontrollera dina uppgifter

Anmälningen är registrerad

Fritt yllebroderi

2023-01-28 2023-01-29
Hemslöjden i Skåne

Låt mig dela med mig av mitt sätt att sy med ull på ylle. Vi pratar om stygnen som en handstil, och du provar att söka ditt eget sätt att möta garnet, tyget, stygnen och färgerna.

Jag broderar som jag målar. När jag lägger till stygn så samspelar de med de tidigare stygnen på tyget. De kommunicerar, beroende på kulör, men också beroende på stygntyp. Ett stygn med kraftfull struktur och kontrasterande kulör kommunicerar på ett annat sätt än ett smygande litet stygn som är ton i ton. Varje färg och stygnsort ger ett tillägg i en slags kommunikation som växer fram på tyget, och där stygnen är som olika penseldrag i en målning.

Med träning formar sig din egna handstil, ett eget språk. Sömnaden kan bli föreställande eller abstrakt, det bestämmer du.

På kursen undersöker vi olika färg- och stygnkombinationer och provar på att hitta din egna handstil genom att sy med min fria metod av yllebroderi.

Kursledarpresentation: Lena har en ateljé i Barsebäckshamn där hon arbetar i sitt företag ”Lena Palenius Swedish Artstudio”. Hon arbetar med många olika textila tekniker med rötter i den Skånska traditionen. Framför allt har hon fastnat för yllebroderi, där hon utarbetat sin egen teknik av att sy på ett fritt måleriskt vis. Broderi som en egen handstil.
Lena Palenius tilldelades 2020 Skånes Hemslöjdsförbunds stipendium i samband med utställningen Utvalt. 


Tid: 28-29 januari, kl 10-16 
Plats: Hemslöjden Skåne, Landskrona
Lärare: Lena Palenius
Kostnad: 1700 kr, material tillkommer
Information
Namn: Fritt yllebroderi   Plats: Hemslöjden i Skåne
         
Sista anmälning: 2023-01-12     
Start: 2023-01-28   Slut: 2023-01-29

Anmälningssystemet levererat av:
Din Kurs Sverige AB
www.dinkurs.se