Registrera din information

Kontrollera dina uppgifter

Anmälningen är registrerad

Sticka till vardags

2020-11-07 2020-11-08
Hemslöjden i Skåne

Kursen utgår från Erika Åbergs bok Stickat till vardags. Under en fullmatad lördag och söndag går vi genom vad en stickad hållbar garderob kan bestå av - vi bekantar oss med plaggtyper, plaggen ur boken och du som deltagare får skissa på och planera din egen stickade basgarderob.

Vi kommer att leta egna mönsterbilder i omgivningarna och bland traditionella mönster för att sedan sätta samman mönster och anpassa dem efter olika konstruktioner, prata om kvaliteter och materialval.

Vi pratar också om att hitta ett eget formspråk, inspiration och kreativt fokus i en handgjord vardag. Det blir handfasta övningar och genomgångar av tekniska finesser som gör de olika plaggen ännu trevligare att sticka och bära.

Kursen passar dig som vill lära dig mer om att sätta samman former och färger i egna, unika mönster och plagg, dig som vill utforska och fördjupa din stickning.

Förkunskaper:
Du bör vara bekant och bekväm med att sticka aviga och räta maskor, sticka flerfärgsstickning runt på strumpstickor eller rundsticka samt att lägga upp och maska av.

Tid: 7-8 nov kl 10-16

Plats: Hemslöjden i Skåne, Landskrona
Lärare: Erika Åberg
Kostnad: 1600 kr, material tillkommer
Anmälan: senast 21 okt

Det finns tyvärr inga platser kvar.

Information
Namn: Sticka till vardags   Plats: Hemslöjden i Skåne
         
Sista anmälning: 2020-10-21     
Start: 2020-11-07   Slut: 2020-11-08

Anmälningssystemet levererat av:
Din Kurs Sverige AB
www.dinkurs.se