Registrera din information

Kontrollera dina uppgifter

Anmälningen är registrerad

Sommarkurs - Skriv din egen tv-serie 3-7 Augusti 2020

Drömmer du om att skapa en alldeles egen TV-serie med häftiga karaktärer och drabbande story och som utspelar sig i en spännande värld?

Du kanske redan har den perfekta idén, men vet inte hur du ska ta ditt första steg? Detta är kursen för dig som brinner för att skriva, älskar TV-fiktion och är nyfiken på att skapa en egen serie. Under kursen kommer du få grundläggande kunskap i TV-manus olika delar och tid att arbeta fram din egen idé, inom dessa ramar. Vi kommer arbeta utifrån begreppet TV-Bibel som: beskriver idén, berättar om handlingen, presenterar karaktärerna och vilken värld de verkar i. När kursen är slut, är målet att du ska ha ett formulerat ett första utkast på din egen TV-Bibel, för vidareutveckling mot färdigt manus.

Innehåll: Kursen kommer innehålla grundläggande kunskaper i manus för TV-fiktion, dramaturgi, karaktärsutveckling och avsnittsanalys. Kursen passar dig som är nybörjare inom manusutveckling och nyfiken på hur man skriver för TV. Genom skrivövningar kopplade till din egna TV-Bibel kommer du få nya perspektiv på hur man förmedlar en story som berör och bli mer medveten om din kreativa process. Kursen innehåller också dagliga moment av feedback av kursledaren och övriga kursdeltagare, vilket är ett bra sätt att få ” syn” på historien som utvecklar sig. Utöver arbetet vi gör tillsammans, ingår eget skrivarbete och filmanalys efter lektionstid. För att genomföra kursen behöver du ha en bärbar laptop som går att koppla upp mot internet, fungerande penna och anteckningsblock.

Varmt välkommen!

Kursledare: Charlotta Miller, regissör, manusförfattare & coach.En anmälningsavgift om 500 kr tas ut och som skall betalas direkt vid anmälningstillfället - med kort.
Anmälningsavgiften återbetalas inte om du avbokar dig utan återbetalning sker endast i händelse av att kursen ställs in.

Kostnader:
•Kost och logi med del i dubbelrum, dusch och
toalett på rummet: 4500 kr
•Enkelrumstillägg: 500 kr för hela kursveckan
inkl. kost/logi
•Dagdeltagare, endast kost: 2500 kr

Ev. tillägg kan förekomma för kursmaterial

Avbokningsregler:
500 kr är en anmälningsavgift som inte återbetalas om du avbokar din plats.

•Vid avbokning tidigare än 30 dagar före kursstart utgår ingen övrig avgift.
•Vid avbokning 2 – 29 dagar före kursstart faktureras 50% av kostnaden.
•Vid avbokning senare än 1 dag före kursstart faktureras 100% av kostnaden.
•Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.

OBS! Ev materialkostnader kan tillkomma för olika kurser.
Information
Namn: Sommarkurs - Skriv din egen tv-serie 3-7 Augusti 2020   Plats: Sigtunafolkhögskola
Arrangör: Sigtuna folkhögskola   Platser kvar: obegr.
Sista anmälning: 2020-07-25   Avgift: 500 SEK (varav Moms 0 SEK)
Start: 2020-08-03   Slut: 2020-05-15