Enter your information

Check your information

Your information is registered

Grundkurs segling, 5 dgr - Logi Gistholmen (SVE) Seglarintyg 1 / 2

Sailstar grundkurs 5 dagar, med logi på Gistholmen

Fem dagars kurs!

Välkomna till denna grundkurs i segling! Detta är fem dagars grundkurs där vi tar Vaxholmsbåten ut till Gistholmen i Stockholms skärgård och bor i fyrbäddsstugor där ute.

Vi seglar med våra 24-fots Diva 24SC, skräddarsydda för Sailstars räkning med extra stor sittbrunn och med en riktig toalett. 

Vi startar kursen den 12:e augusti ute på Gistholmen, (alternativt så tar vi Vaxholmsbåten tisdagen den 11:e augusti ut till Gistholmen) sen seglar vi i Stockholms skärgård för att ta segla hem till Viggbyholm den 16 augusti.

Boendet ute på Gistholmen är i deras nya fyrbäddsstugor. På Gistholmen finns förutom stugor även roddbåtar, en stor grillplats och en bastu. 

Kursen går igenom: Seglingens grunder, bogar, kryss, läns, slör, vindöga, vindar, väder, segelsättning, segelvård, termer, väjningsregler, manövrering, tilläggning, ankring. 

I kurspriset ingår seglarkurs fem dagar, dokumentation med boken "Seglingens grunder 2.0" samt logi fyra (fem) nätter ute på Gistholmen

Anmälan är bindande. Kursavgiften är 7 450 kr varav anmälningsavgift är 2 000 kr som betalas vid anmälan. Resterande avgift betalas senast tre veckor innan kursstart. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Om Sailstar avbokar kursen återbetalas hela beloppet. Kursen blir av vid minst 4 deltagare. Kursavgiften kan betalas med kort eller med Swish.  Vid bokningen kan man ange att beställa Seglarintyg 1 eller 2. (Detta kan man även ange och betala under kursen.)

Datum 12 - 16 augusti 2020

Vi har seglarvästar och seglarjackor ombord. Ta med er kläder som är vind/regntäta, någon fleeze, bra skor, mössa och vantar.  Ute på Gistholmen är det självhushållning, affär finns på Ingmarsö vilket ligger nära. Ta med er mat för minst en middag och en frukost, därefter kan vi åka och proviantera. Det ligger även näre till Ingmarsö krog dit vi kan åka någon kväll och äta om vi känner för det. Stugorna har ett kök och det finns en fantastisk grillplats ute på Gistholmen.

Mer information Tomas Sandström 

Mobil 076-114 19 30  

Denna kurs hålls primärt på svenska. 

This course is primary held in Swedish.Information
Name: Grundkurs segling, 5 dgr - Logi Gistholmen (SVE) Seglarintyg 1 / 2   Location: Gistholmen
      Slots left: 8
Deadline for registration: 2020-07-23   Fee: 7450 SEK (including VAT 421,7 SEK)
Start: 2020-08-12   End: 2020-08-16