Registrera din information

Kontrollera dina uppgifter

Anmälningen är registrerad

Historien och Gamla Testamentet

VÄLKOMMEN TILL LUND FÖR ÄNNU EN TEOLOGIKONFERENS!

Att ifrågasätta Bibelns historicitet är idag närmast en självklarhet och en utgångspunkt, i synnerhet när det gäller Gamla Testamentet. Avståndet i tid och kultur leder till ett svårt historiskt läge, men frågan är om rådande skepsis mot historisk kunskap från Gamla Testamentet är befogad.

Under höstens konferens kommer vi att få lyssna till Martin Heide, en ledande forskare inom Gamla Testamentet med en särskild inriktning på omgivande kulturer. Här duckar vi inte för de svåra frågorna: Finns det något utombibliskt stöd för utsagorna i Bibeln? Har historien lämnat några arkeologiska fynd? Kan vi lita på bibelmanuskripten? Är Gamla Testamentet till stor del lånegods från omgivande kulturer?

Martin Heide har också gjort sig ett namn på populärvetenskaplig nivå då han, utifrån sin världsledande ställning på området, bemött kritik mot historiska anakronismer i Bibeln: Exempelvis kritiken att Abraham inte kan ha haft tämjda kameler eller att Mose inte kunde skriva.

Vi hoppas att konferensen skall ge en förnyad frimodighet över att Bibeln är en bok att lita på och håller för prövning.

Sista anmälningsdagen har passerats.

Information
Namn: Historien och Gamla Testamentet   Plats: Lund, Filippi
Arrangör: Theofil - teologi och tro på biblisk grund      
Sista anmälning: 2015-09-23     
Start: 2015-09-24   Slut: 2015-09-25

Anmälningssystemet levererat av:
Din Kurs Sverige AB
www.dinkurs.se

  Kontaktinfo arrangör:
Theofil - teologi och tro på biblisk grund
Sandgatan 14b, 22350  Lund
0736-592863